Два от конете са в тежко състояние и са били оперирани.

...
Два от конете са в тежко състояние и са били оперирани.
Коментари Харесай

Изпуснати строителни материали довели до хаоса с гвардейски коне по улиците на Лондон


Два от конете са в тежко положение и са били оперирани . Единият е настанен за лекуване в профилирана клиника, откакто за тях са се погрижили първо армейски ветеринари. Под наблюдаване са и останалите три от общо седем коня, които през вчерашния ден се изплашиха по време на тренировки в церемониалната парадна зона на кавалерията в централен Лондон.

Командващият конния кавалерийски полк подполковник Мат Уудуърд заяви, че конете са избягали, откакто строители са изпуснали от огромна височина строителни материали, паднали близо до тях. Изплащаните коне изхвърлили четирима ездачи от седлата си преди да побегнат. Едното четириного се блъсна в туристически рейс, разбивайки предното стъкло, а другото - в такси. 

След гонене по натоварените пътища на английската столица, два от конете бяха заловени близо до тунела Лаймхаус. Двама служители на реда са рискували личната си сигурност, с цел да обезпечат първа помощ на ранените и уплашени коне, до момента в който на място пристигне ветеринарен екип, разгласи контрольор Майлс Хилбъри от лондонската полиция. 

Министърът на защитата Джеймс Картлидж дефинира случилото се в сряда като " извънредно ", обяснявайки, че повече от 150 животни се упражняват в столицата всеки ден.

Здравите коне се чака да се върнат на работа навреме, разгласи представител на министерството на защитата. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР